fbpx

Palliser Pencarrow Sauvignon Blanc 2021

7.590 Ft - Club ár: 6.831 Ft - [ i ]

A címke a híres Pencarrow világítótorony előtt tiszteleg a Palliser-parton. Mary Jane Bennett előtt is tiszteleg, akinek világítótorony-őrző férje 1855-ben halt meg, így ő egyedül nevelte fel hat gyermekét, és maga vezette a világítótornyot. Ő volt az első nő, ebben a munkakörben Új-Zélandon. 10 évig töltötte be ezt a pozíciót.
A szőlő 70%-ban Clouston-i szőlőültetvények régebbi tőkéiről, a fennmaradó részt pedig martinborough-i Pencarrow-ról szüretelték .
Kíméletes préselést követően, acéltartályokba került, ahol hideg ülepítés következett. Hidegen erjesztették ki, míg el nem érték a 13%-os alkoholszintet. Az erjesztés végén a seprőt felkeverték, a maximális aroma intenzitás kedvéért.
Színe halvány citromsárga, csillogó tisztasággal. Kristálytiszta, fantasztikusan rétegzett illatában számos trópusi gyümölcsöt mellett, felfedezhetünk még golgota gyümölcsöt, Granny Smith almát, feketeribizlit, de még a fehér húsú nektarinert is. Tovább is van mondjuk még?:) Még jelentkeznek lehet finom virág, és pézsma jegyekis. Szájban is fantasztikus! Zamatos, kiegyensúlyozott és kellemesen ropogós. Jellegzetes Martinborough-i trópusi gyümölcsök és szárított gyógynövények komplexitása az előtérben. Az érettség, és a gyümölcs hangsúly balanszban tartja az ínycsiklandó savakat, hosszú, friss lecsengést eredményezve.
Remekül működik aperitifként is, vagy például serpenyőben sült hal, zöldajkú kagyló vagy osztriga mellé egyenesen zseniális. A vietnami konyhában megtalálható koriander, thai bazsalikom és menta jegyei is kiválóan passzolnak hozzá.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10C

Elfogyott