fbpx

Moillard Le Duche Chardonnay AOP 2020

8.190 Ft - Club ár: 7.371 Ft - [ i ]

A szőlő nagy részben Mâconnais-ban található parcellákról származik. Burgundia déli része naposabb éghajlatú, nagyon gazdag és érett szőlőt biztosít a 15-40 éves tőkékről. A talaj kalciumban gazdag mészkő. A bor hagyományos burgundiai metodikával készült.
A préselést, és ülepítést közvetlenül a szőlőtermesztő végzik, akik hosszú évek óta borászat partnerei, majd a legjobb mustokat egalizálják, és így erjesztik ki, hogy egy erőteljes, karakteres, elegáns, de mégis friss Bourgogne Chardonnay-t készítsenek. A tétel 50%-nál hordós erjesztést alkalmaznak, egynegyedes arányban használva új, másod, harmad, és negyed töltésű hordókat. A másik 50%-t acéltartályban erjesztették. Mindkét részt 10 hónapig érlelték hordókban, illetve acéltartályban.
A két tétel egalizálása után palackozták a bort. Színe ragyogó halványsárga, aranyos becsillanásokkal. Illatában a fehér virágok, őszibarack, mandula virággal, gyümölcsösséggel, ami kiegészül némi vaníliával, és toastosággal. Szájban erőteljes, és feszes a korty, hosszú utóízzel.
Kiváló párosítás tejszínes hal, és csirke variációkhoz.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12C

Készleten