fbpx

Moillard Côte de Nuits-Villages AOP 2020

12.490 Ft - Club ár: 11.241 Ft - [ i ]

A szőlőt kemény és köves mészkőről, enyhe lejtőkről, kézzel szüretelték. A Côte de Nuits-Villages borokat Côte de Nuitsban készítik. Északon Fixin és Brochon települések, délen Premeaux-Prissey, Comblanchien és Corgoloin települések által határolt területeken.
Hagyományos burgundiai borkészítés hőszabályozott, rozsdamentes acél tartályokban, 3 hetes periódusban: Hideg előerjesztés 8°C-on, közben maceráció. A szín és a szerkezet kinyerése érdekében héjon áztatás, és körfejtés. Fermentáció 30 °C körüli csúcshőmérsékleten,
erjedés után macerálás 25 °C-on. Érlelés tölgyfahordókban 8-16 hónapig, ugyan itt történt az almasav bontás is. 30%-ban új tölgyfa hordókat használtak. Színe rubinvörös. Karakteres illatában, az apró piros bogyós gyümölcsök mellett a fekete ribizli, és egres megjelenik.
Érett ízvilág, besimult tanninokkal, fűszerességgel, és némi toastossággal. Kb. 30%-a első töltésű a hordóknak. Színe intenzív lila. Aromái friss piros gyümölcsök nagyon intenzívek (cseresznye, feketeribizli), fűszeres jegyekkel (fahéj).
Rugalmas bor lágy tanninokkal, zsíros kerekséggel, kellemes mélységgel.
Fantasztikus párosítás nyúl, bárány, vagy akár kacsa ételekhez, vagy közepesen érett sajtokhoz: Reblochon, Morbier, Saint Paulin, Emmental.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-17 °C

Készleten