fbpx

Masca del Tacco Piano Chiuso Primitivo di Manduria DOP Riserva 2018

11.990 Ft - Club ár: 10.791 Ft - [ i ]

Manduria környékén van egy ősi rezidencia, amelyet egy 70 évnél is idősebb Primitivo ültetvény vesz körbe, amit fallal zártak le.
Régen a cisztercita szerzetesek vették észre, hogy körbe zárt szőlő ültetvényeknél megváltozik a talaj ásványi anyag tartalma, és mennyisége. Felice Mergé ezt a “zárt kertes” hagyományt kívánat feltámasztani, és hangsúlyozni ennek kis területnek a speciális adottságait. Ez a bor lett a Piano Chiuso.
Ez a Primitivo szőlő, 100 évnél is idősebb ültetvényekről szüretelték. 12 hónapos nagyhordós érlelés után, további 6 hónapot pihent palackban.
Színe mély, gránátvörös, rubinos árnyalatokkal. Fantasztikusan komplex illatában megtalálhatóak a feketebogyós erdei gyümölcsök, alkoholos cseresznye, ibolya, feketebors, grafit, és balzsamos jegyek is. Szájba érkezve lehengerlően erőteljes, és elegáns, ugyanakkor frissessége, és zamatossága, könnyen ihatóvá teszi. Selymes tanninok, szó szerint simogatják a nyelvet, és a szájpadlást. Utóíze szinte véget sem akar érni! Nagy ívű, fantasztikus bor!
Ajánljuk grillezett nemes vörös, és vadhúsokhoz, illetve érlelt sajtokhoz.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18C

Készleten