fbpx

Lawsons’s Dry Hills Sauvignon Blanc Reserve 2020

8.490 Ft - Club ár: 7.641 Ft - [ i ]

A szőlő túlnyomórészt a déli völgyekből származik, a Lawson’s Dry Hill’s Awatere Valley szőlőültetvényből, és a tengerparti Wairau Valley dűlőkből. A gyönyörű száraz, meleg időjárás miatt, 2020 kivételes, kiemelkedő évjárat volt, mind a minőség, mind az ízintenzitás tekintetében. Az összes blokk szüreti időpontját úgy választották meg, hogy az éles, frissítő svak mellett, a maracuja íz faktor is maximális legyen. A gyengéd préselést követően került a 90% acéltartályba, 10% pedig használt francia tölgyfa hordókba, ahol válogatott élesztő törszekkel erjesztették ki a bort.

A válogatott tartályok házasítása mellé került a hordós rész, amivel növelték az aroma intenzitást.

Kimondottan intenzív, összetett illatú. Tömény maracuja, kiegészülve citrusos és gyógynövényes jegyekkel, valamint a háttérben kiegészülve, némi fehérhúsú őszibarackkal. Az illat karakter folytatódik a szájban is. Tobzódik a lédús, citrusos karakterekben, frissítő savakkal, és nagy koncentrációval rendelkezik. A tölgyfahordós erjesztés hozzájárult a textúrához, miközben további dimenziót adott a bor ízéhez és általános komplexitásához. 3-4 év potenciál van még benne.

Kagylók (főleg osztriga) remek kísérője! Bármilyen tengeri étel, amelyet egyszerűen csak egy csipet citrommal és egy csipetnyi fűszerezéssel készítenek el. Kecskesajttal, salátákkal, spárgával és egyéb zöldségekkel is tökéletesen működik, de szép kontrasztot biztosít a gazdagabb ételekhez is, mint például pástétomok, terrinek.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 9-11C

 

Készleten