fbpx

Lawson’s Dry Hills Mount Vernon Sauvignon Blanc 2021

6.290 Ft - Club ár: 5.661 Ft - [ i ]

A 422 méter magas Mt. Vernon a Wither Hills-i dombok között található, közel a Lawson’s Dry Hills borászathoz. A egyik leghíresebb tájékozódási pontról való elnevezés után nem csoda, hogy ezek a borok mindenki számára elérhetőek és kicsattanóan gyümölcsösek. A borászat Mount Vernon címke alatt kihozott bora, maximálisan a tiszta gyümölcsösségre koncentrálva, minden Sauvignon Blanc rajongó számára könnyen érthető, élvezhető és elérhető. Awatere, és Wairau völgyek, legjobb dűlőinek válogatása.

A 2021-es évjáratban megfelelő volt az időjárás, tökéletes érettségben szüretelték az összes tömböt, de a gyengébb virágzás miatt, kb. 25%-kal csökkent a lékihozatal. Minden tömböt külön szüreteltek, kíméletes préselést követően, külön-külön -speciális, a gyümölcsösséget fokozó fajélesztőkkel- erjeszették ki őket, majd kiválasztva a legjobb tartályokból állt össze a Mount Vernon Sauvignon Blanc 2021.
Ez egy csodálatosan aromás Sauvignon Blanc, amelynek zamatvilága az érett trópusi gyümölcsöktől, a fűszernövényeken át, a friss füves jellegig terjed. Íze élénk és gyümölcsös, kellemes, lédús koncentrációval és gyengéd lecsengéssel.

Önmagában is óriási élvezet kortyolgatni, de tökéletes kísérője tenger gyümölcsei ételekhez, salátákhoz, friss sajtokhoz. Vegán barát bor!
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 8-10C

Készleten