fbpx

Chartron et Trebuchet Saint Romain AOP 2019

16.290 Ft - Club ár: 14.661 Ft - [ i ]

A Saint Romain, Côte de Beaune szívében található, közvetlenül Meursault faluja mellett. A szőlőültetvény dél/délkeleti és észak/északkeleti tájolású. A márgás, meszes tökéletesen passzol a Chardonnay karakteréhez. Hagyományos borkészítés: azonnali préselés a szőlő átvétele után, pneumatikus présben, majd közvetlenül ezután ülepítés. Hidegre stabilizálás 48 órán keresztül.
Fermentáció hordóban, alacsony hőmérsékleten, 16/20°-on a kívánatos aromák megőrzése érdekében. Érlelés teljes seprőn, kádban, 8-16 hónapig, rendszeres keverés mellett.
Színe világos sárga, csillogó, zöldes reflexekkel. Illatában azonnal érződik, a fantasztikus burgundi karakter. Fehér virágokkal, szárított gyümölcsökkel, és némi jódossággal. A korty friss, elegáns és széles, a remek savak hihetetlen tartást adnak a bornak, hosszan búcsúzik, némi sóssággal.
Serpenyőben sült, és szószos halakhoz is kiváló, de remek kísérője csirkés teleknek, vagy akár libamájas omlettnek. Krémes textúrájú sajtok, mint a brie, Brillat-Savarin is illenek hozzá.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-13°C

Készleten