fbpx

Charles Mignon Comte de Marne Grand Cru Brut NV Champagne

21.990 Ft - Club ár: 19.791 Ft - [ i ]

A szőlőt kézi szürettel szedték le Montagne de Reims « Louvois » és a Côte des Blancs « Avize, Cramant, Chouilly » Grand Cru területekről, a 70% Chardonnay, és 30% Pinot Noir egész fürtös, 100%-ban első préseléséből készült az alapbor, melyek mind egy évjáratból kerület ki.
A Grand Cru minősített terroirok legjobb szőlőinek kézi szedése és kiválasztása, amely eléri a kívánt egyensúlyt. Minimalista borkészítés, hogy maximalizálják az egyes terroir-ok jellegzetességeinek megmutatását. Nagy gondot fordítottak az alapborok kiválasztására, és házasítására, 7gr/l dosage-t használva, a kivételes egyensúly elérésre, a komplexitás kiemelésére. 12C-on, 36-48 hónapot érlelődött a pince mélyén.
A finom arany szín jelzi, hogy komoly, érlelt alapanyaggal van dolgunk. Gazdag, intenzív illat, aromák széles palettájával amiben a körtét, Mirabel szilvát, mandulát, mogyorót és fehér virágot is felfedezhetünk, enyhe toastos illattal.
Stílusa letisztult, és elegáns, amely a Pinot Noir szerkezetét és textúráját párosítja a Chardonnay egyensúlyával és frissességével. Tökéletes balansz, és végtelen hosszúság. Mi imádtuk minden kortyát!
Az inyencek számára ez a tökéletes gasztronómiai pezsgő, a legkifinomultabb konyha mellé.

Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 6-8C

Készleten